WE-S Architecten یک مهد کودک بلژیکی را طراحی می کند تا شبیه یک “غرفه باغ” باشد.

استودیوی بلژیکی WE-S Architecten یک مهد کودک در شهر Aartselaar ایجاد کرده است که به شکل یک غرفه نه وجهی است که قصد دارد با پارک اطراف ترکیب شود.

این ساختمان جمع و جور در بلژیک چهار کلاس درس، یک منطقه غذاخوری و فضاهای کارکنان را فراهم می کند که به صورت شعاعی در اطراف یک سالن نورگیر سازماندهی شده اند تا به آنها امکان “جریان بصری به یکدیگر” را بدهد.

کلاس‌های درس که در پناه سقف آویزان قرار دارند، از طریق شیشه‌های تمام قد به داخل سالن مرکزی و از طریق پنجره‌های بزرگ بیرونی به سمت پارک به بیرون نگاه می‌کنند.

نمای بیرونی مهد کودک Aartselaar توسط WE-S Architectenنمای بیرونی مهد کودک Aartselaar توسط WE-S Architecten
WE-S Architecten یک مهد کودک در شهر Aartselaar ایجاد کرده است

ادوارد ویسن، شریک WE-S Architecten، گفت: «مهد کودک از نظر مقیاس و چیدمان برای کودکان طراحی شده است: کلاس‌های کاملاً مجزا وجود ندارد، اما فضاهایی که به صورت بصری به یکدیگر سرازیر می‌شوند.

وی به دزین گفت: ساختمان مدرسه در یک منطقه مسکونی و برون شهری قرار دارد و به همین دلیل سعی می شود فضایی درونگرا و امن ایجاد کند تا مزاحمت ها را به منازل مجاور محدود کند.

به همین دلیل است که کلاس‌ها حول یک سالن عمومی که از بالا روشن می‌شود، قرار گرفتند.»

مهد کودک در پارکی در بلژیکمهد کودک در پارکی در بلژیک
شکل یک سازه نه ضلعی و غرفه مانند دارد

خود کلاس ها پشت به پشت سازماندهی شده اند و به آنها اجازه می دهد در صورت لزوم در فضاهای بزرگتر ترکیب شوند و همچنین به راحتی از فضاهای کارکنان مشاهده شوند.

بین کلاس ها امکانات مشترکی مانند توالت، انباری، آشپزخانه و ناهارخوری وجود دارد که با روکش تخته چوبی در نمای بیرونی ساختمان، حریم خصوصی بیشتری را فراهم می کند.

نمای بیرونی مهد کودک Aartselaar توسط WE-S Architectenنمای بیرونی مهد کودک Aartselaar توسط WE-S Architecten
در نظر گرفته شده است که با پارک اطراف ترکیب شود

در قسمت جلوی ساختمان، دو بخش از فرم نه ضلعی جدا شده است تا یک ورودی بیرونی و سرپوشیده و فضای بازی ایجاد شود، با درختی که از یک بریده سقف بیرون زده است.

سقف کم عمقی که بالای مهدکودک قرار دارد دارای یک برآمدگی بزرگ است تا مناطقی سرپناه در اطراف محیط آن فراهم کند که چندین ضلع آن دارای نیمکت های بتنی است.

تیرهای چوبی در قسمت زیرین سقف نمایان شده است و در هر گوشه، سازه توسط ستون‌های چوبی منحنی بزرگ حمایت می‌شود.

در داخل، تیرهای شعاعی سازه نیز در سالن مرکزی نمایان شده است، کلاس‌های درس با پوشش چوبی و کف و قاب پنجره‌های فلزی به رنگ سبز کم‌رنگ برای تلفیق بیشتر با پارک تکمیل شده‌اند.

سالنی در مهدکودک بلژیکی با کودکان در حال غذا خوردنسالنی در مهدکودک بلژیکی با کودکان در حال غذا خوردن
یک سالن سقفی در قلب مهد کودک قرار دارد

ویسن به Dezeen گفت: “سقف 1.75 متر امتداد دارد به طوری که نیمکت سرپوشیده و سرپوشیده باقی می ماند. علاوه بر این، این سپر سقف را به عنوان یک سازه چادری باربر برجسته می کند.”

او در پایان گفت: «بنابراین به نظر می‌رسد این ساختمان بدون زحمت با محیط جنگلی ترکیب می‌شود و می‌توان آن را به‌عنوان یک آلاچیق باغی ساده خواند تا یک ساختمان نهادی.

فضای داخلی مهد کودک Aartselaar توسط WE-S Architectenفضای داخلی مهد کودک Aartselaar توسط WE-S Architecten
کلاس ها پشت به هم می نشینند

WE-S Architecten مستقر در گنت توسط Edward Weysen و Thomas Dierickx رهبری می شود. پروژه های قبلی آن شامل گسترش طولانی به یک خانه ییلاقی در Pittem است که با آجر قرمز پوشیده شده است.

دیگر مهدکودک‌ها در Dezeen عبارتند از Kindergarten of Museum Forest در چین توسط Atelier Apeiron و Větrník Kindergarten در جمهوری چک توسط Architektura.

منبع